top of page

IZDELAVA VRTA

17. Marec 2022 - Obdelava novega kosa zemlje na naši ekološki kmetiji, ki ga bom namenila za pridelavo zelenjave. Prej je bil tukaj manjši travnik.

Zemljo smo že jeseni obdelali s traktorjem nato pa spomladi prekopali s prekopačem in pognojili z domačim ekološkim kompostom.


Ali ste vedeli da ima domača ekološka zelenjava vsaj 8x več hranilnih snovi, vitaminov in mineralov kot zelenjava ki jo kupite v trgovini.

Vsa zelenjava bo pridelana na naraven način brez umetnih gnojil. Za gnojilo smo uporabili domač ekološki kompost, ki ga pridobimo iz pokošene trave, vrtnih odpadkov in konjskega gnoja.


POSTAVITEV RASTLINJAKOV, GRED IN ZALIVALNEGA SISTEMA


Na tem vrtu sem se odločila da bom postavila 4 majhne rastlinjake 2x3m in enega velikega 3x17m. V prvih štirih bo Denis posadil cca. 250 sadik čilija. Iz različnih vrst čilija bomo predelali veliko okusne omake. V velikem rastlinjaku bom posadila paradižnik, papriko in kumarice. Prvič bom uporabila črno folijo za zaščito pridelka pred plevelom in travo, ker bo zelenjave veliko bom imela tako tudi manj dela z čiščenjem plevela, vsaj na tem koncu vrta. Pod folijo bom nastavila namakalne cevi za zalivanje, ki ga bom lahko upravljala z ventili.


To je za ta članek vse. Preberite tudi naslednje, da boste videli kako napredujemo.


Tanja


bottom of page